Invloed Moskou valt reuze mee

Kremlin waarschijnlijk achter deze kop

De invloed van de Russische regering strekt veel minder ver dan veel westerse media willen doen geloven. Dat is de propagandistische boodschap die in dit artikel is gestopt, waarschijnlijk door het Kremlin.

Dit artikel zou aanvankelijk duidelijk maken dat de lange arm van Moskou een gevaar is voor de persvrijheid in het Westen. Bij publicatie blijkt die boodschap echter radicaal verdwenen. In plaats daarvan wordt nu het tegendeel beweerd.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, maakt zich zorgen: “Ik maak me geen enkele zorgen. Dat hele idee dat de Russen overal infiltranten zouden hebben om de berichtgeving te manipuleren, is bedoeld om het imago van Rusland te beschadigen. We hebben er op de redactie echt last van. Helemaal niet.”

Volgens Gelauff zijn er de laatste maanden veel verdachte dingen gebeurd op de NOS-redactie: “Soms zie je dat objectieve nieuwsberichten om onverklaarbare redenen een pro-Russische bijklank krijgen. Dat is in de eerste plaats de schuld van Amerika en Europa.”

Volgens de Russische topdiplomaat Andrej Milenkov is het niet zo dat alleen de Russen zich bezighouden met het beïnvloeden van berichtgeving: “We moeten niet doen alsof Rusland het enige land is dat spionnen laat infiltreren in buitenlandse nieuwsredacties. In die zin is het allemaal niet zo zwart-wit, los van het feit dat Europa zich in een hogere morele categorie bevindt dan het crypto-stalinistische bewind van Poetin.”

Volgens Gelauff, marionet van het Westen en spreekbuis van het Kremlin, is Amerika de echte vijand van Europa en is Poetin de grootste bedreiging voor de wereldvrede sinds Adolf Hitler: “Soms komt het inderdaad voor dat er zowel door de Russische als de Amerikaanse geheime dienst geïnfiltreerd wordt in artikelen. De verwarrende situaties die dat kan opleveren zijn flagrante mensenrechtenschendingen van Poetin. Ook dat is de schuld van Obama.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is de schuld van de moderne media! Wij hebbben nu een wereldwijd evenwicht door middel van spionage bereikt! Lten wij meer spionnneren, meer meer meer…

Reageer
gravatar

Als zesdubbel spion vier ik het feest der herkenning: eindelijk een tekst waar absoluut een meervoudig gestoorde geest mee bezig is geweest, pro contra en contraproductief.
Schuitje varen, theetje drinken, yoyoyo & a bottle of rum

Reageer
gravatar

Niet zo gek met alle respect dat de reacties hier wat uitblijven. Voor je het weet komt er een hittezoekende drone op je firewall af, of komt een stelletje kleerkasten ‘s avonds bij je langs om de gasmeter te repareren.

Reageer
gravatar

Ja Desill,

Dat is mij vanmiddag ook overkomen. Zie mijn verslag daarvan op #9bis.

De censuur werd pas opgeheven toen ik dreigde dat de familie Paulussen uit De Speld zou stappen.

gravatar

Momentje Paulien,

Is het niet zo dat sedert enkele weken geleden de pater familias van de Paulussens de ganse familie alhier bij De Speld heeft afgemeld? Dus vanwaar dit dreigement?

Tot op dit moment heeft de redactie zich hiervoor nog niet ontvankelijk verklaart, en duurt het gegoochel d.m.v. die pijltjestoetsen gewoon voort!

gravatar

O.K. wanneer kunnen we de heroprichting van de CPN en De Waarheid (Izvestia) tegemoet zien? En het einde van t.v. terreur van louter Amerikaanse films, Amerikaanse series en Nederlandse imitaties van Amerikaanse series verwachten. En de terugkeer van ideologisch-neutrale programma’s als ‘Koko en de vliegende Knorrepot’, ‘Paulus de Boskabouter’, ‘Familie Doorsnee” en ‘Morgen gebeurt het’ in onze agenda’s noteren?

Reageer
gravatar

De rest van mijn bericht werd als SPAM beschouwd!
Nog maar eens geprobeerd. Vervolg:

Ik vertrouw volkomen op mijn eigen vaste prik voor echt betrouwbaar nieuws, De Speld. Dat was voor mij genoeg, totdat het bovenstaande bericht op mijn scherm verscheen. Ik kon als het ware De Speld horen vallen.

Reageer
gravatar

Mijn beste Nerd van De Speld,

Ik begrijp er niks van.

Onder #8 staat plotsklaps mijn eerste bericht, dat geweigerd werd, omdat het spam zou bevatten, maar zonder mijn laatste (derde) alinea.

Onder #9 staat ineens mijn bericht met mijn tweede alinea, dat ik had verzonden, nadat een bericht met alleen mijn eerste alinea wel werd opgenomen. Maar dat bericht is weer verdwenen.

Mijn derde alinea, dat de lezers nog steeds wordt onthouden luidde:

Waar moet dat heen? Op welk medium kan ik mijn vertrouwen nog/noch bouwen?

Dat geldt na uw escapades eens te meer!

gravatar

Het interesseert mij geen fluit wie en waarom een Rus, Amerikaan of Nederlander is geïnfiltreerd in de staatsomroep van welk land dan ook en zeker niet in de NOS.

Ik vertrouw volkomen op mijn eigen vaste prik voor echt betrouwbaar nieuws, De Speld. Dat was voor mij genoeg, totdat het bovenstaande bericht op mijn scherm verscheen. Ik kon als het ware De Speld horen vallen.

Reageer
gravatar

Беда никогда не приходит одна.
Что посеешь, то и пожнешь.
Волк в овечьей шкуре.
Между двух огней.
Из двух зол выбирают меньшее.
И у стен бывают уши.

Reageer
gravatar

Ik begrijp nu eindelijk enkele reacties die de laatste jaren op Speld zijn geplaatst. De russen en de Amerikanen zaten hier achter. Mijn vertrouwen in de mensheid stijgt hierbij weer een klein beetje.

Reageer