Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

Horeca: ‘Als overheid onze coronaschulden gaat vorderen moeten mensen straks 3,50 betalen voor een cappuccino’

Het zal de horeca niet makkelijk vallen om de achterstallige belastingschuld uit de coronatijd te betalen. Daarvoor waarschuwt Koninklijke Horeca Nederland. “Als de Belastingdienst die schulden echt gaan innen, zit er voor ons niets anders op dan 3 euro 50 te vragen voor een cappuccino.

“Ook andere verschralingen zijn volgens de horecavereniging niet uitgesloten. “We zouden geen geld meer hebben om obers de bestelling op te laten nemen”, zegt Sandra Vlatuin van de Koninklijke Horeca Nederland. “Dan zouden klanten zelf hun bestelling door moeten geven via een QR-code. Natuurlijk, dat zou erg ongastvrij zijn. Net zoals mensen die kraanwater bestellen alsnog een fles Spa Blauw te brengen. Maar als de Belastingdienst voet bij stuk houdt zou dat schrikbeeld zomaar werkelijkheid kunnen worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *