Shutterstock / Martin Bergsma

Shutterstock / Martin Bergsma

Ondernemers vragen zich af waar steunpakket voor kerstversiering blijft

'Wij vragen hier al om sinds de presentatie van het energiesteunpakket'

Nederlandse ondernemers vragen zich af waarom het zolang duurt voordat het kabinet met een steunpakket komt voor de kerstversiering. Brancheorganisaties wijzen erop dat het al over tweeënhalve maand Kerstmis is.

“Het wordt erg krap”, zegt Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland. “Talloze hardwerkende ondernemers willen hun zaak in de kerstperiode leuk aankleden, maar het kabinet komt maar niet over de brug. Op deze manier is het ondoenlijk om gewoon te ondernemen.”

Ook Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland ergert zich aan het gebrek aan daadkracht in Den Haag: “Wij roepen al sinds de presentatie van het energiesteunpakket om een kerstversieringssteunpakket, maar het blijft doodstil. De gewone horeca-ondernemer is de dupe. Wat moeten we dan doen? Kerstverlichting kopen van de coronasteun?”

Kamerlid Pieter Omtzigt heeft al Kamervragen aangekondigd: “Het lijkt erop alsof er in Nederland geen ondernemersrisico meer bestaat. Als je als kabinet ondernemers in je land wilt hebben, dan brengt dat nu eenmaal risico’s met zich mee. Ik wil dat de minister voor morgenavond 18.00 uur met een ruimhartig steunpakket voor kerstversiering komt.”

Minister van Economische Zaken Micky Adriaansens belooft snel met plannen te komen. Omtzigt wil voor morgenavond 18.00 uur weten hoe zij zo’n fors pakket denkt te gaan betalen. De brancheverenigingen vinden het pakket onvoldoende.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben het volledig met Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland eens.

Maar de familiekerstmaaltijden mogen ook niet worden verpest door gebrek aan rollades (en turkey’s voor Engelsen en Amerikanen in ons land).

Natuurlijk mag ook een zielige arm meisje dat aan elke venster vergeefs met zwavelstokjes schooit, niet ontbreken.

Ik verwacht dat daartoe de overheid de nodige voorzieningen zal treffen en dat wel wat kosten.

Reageer