Studio Speld

Schrijvers hopen dat AI binnenkort romans kan kopen

De mogelijkheden van AI lijken eindeloos, maar zijn ze dat ook? De laatste tijd wordt regelmatig de vraag gesteld of kunstmatige intelligentie ook een rol zou kunnen spelen in de literatuur, toch bij
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunstmatige intelligentie kan niet worden afgekort met KI, want die afkorting is door al die dikke van Van Dale behoorlijk lang geleden gegeven aan Kunstmatige inseminatie.

Reageer
gravatar

Ik las dat het draagmoederschap in ons land legitiem wordt. (Ook een onderwerp voor De Speld?) Dan wordt de afkorting KI ook van menselijke vrouwen gebruikelijk.

gravatar

Wie niet schrijft, is het gehoor aan het slijpen dus je kunt beter notities maken van klinkende of treffende woorden.

Als je eerst de taal leert en de context, en een gedachte stroom lees buiten wat er gezegd of geuit wordt, begint er een lange reis van verstaan zonder te hoeven spreken of schrijven.

Bijzonder realiseer ik me nu pas dat je door taal en woord van een ander, te lezen het non verbale begrip exponentieel toe neemt.

Zoals je voor het eerst naar een oog van een vogel kijkt zonder het nog te begrijpen, maar door het kijken, begreep je achteraf de gevaarlijke richting van een oponthoud bij een pittoreske bruggetje over het water

Kortom wees niet bang voor het kijken en lezen zonder dat je het niet begrijpt, een vogel begrijpt wel de thermiek van de lucht, zo ver was ik al wel

Dus taal zit niet in de vorm, wel in het woord of woorden, die je nog niet gelijk begrijpt.

En dat maakt de wereld mooi door de verschillen in expressie, die er zijn en vatten kun je het nooit helemaal.

Zo dacht ik gisteren wat een uitkomst zijn die zwarte gaten, dat we er nog zo weinig van weten! Hoe minder je weet, hoe meer er nog is om te ontdekken of van te leren.

Zoals de great revalation er niet is, maar wel de daly little miracles, zoals een vertelling of een blik, die zich langzaam ontrolt of niet, maakt niet heel veel uit als t een korte glimlach biedt of een moment van inzicht, of een sense of true diction or fiction.

The story is for me always the same, give the young people the possibility to live as I once when young could do, this is the age and reference for me that is always true.

It was not extra ordinary but I felt the bliss, ate the good food (Shoarma arrived here) and practiced and watched the sports I loved.

Reageer
gravatar

Ik ben tegen censuur, maar het moet toch mogelijk zijn om ons met behulp van een heel klein beetje AI van Loco Mojo te verlossen (en niet te vergeten z’n alter ego’s).

gravatar

Over alter ego’s gesproken:

Kan óók boomer Paulus achter “Critica Sonja van den Buuren” en zijn hele schare alter ego’s bovenstaande tekst van mijn collega AI eens eerlijk op zich laten inwerken?