Alexandros Michailidis / Shutterstock

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Wetgeving rondom AI werkveld met meeste baanzekerheid

De snelle ontwikkelingen op het gebied van artificiële intelligentie brengen grote risico’s met zich mee. Daarom is er een Europese commissie die zich bezighoudt met wetgeving omtrent AI. “Niet alles is negatief”, concluderen zij. “In specifieke beroepsgroepen is AI enorm bevorderlijk voor de baanzekerheid.”

“We moeten waken voor de gevaren van AI, op gebieden als privacy, gezondheid, discriminatie, etcetera, etcetera. Goed, daar horen we genoeg over, maar je hoort niemand over de extra werkgelegenheid op het gebied van, ik noem maar wat, wetgeving. Daar liggen dankzij de ontwikkelingen van AI echt enorme kansen”, vertelt één van de commissieleden, terwijl hij zijn benen over elkaar gevouwen op zijn bureau legt, achterover leunt en breed glimlacht.

“Tuurlijk hielden we rekening met snelle ontwikkelingen, maar dat AI-systemen in zo’n korte tijd al voor zulke omwentelingen konden zorgen, dat hadden zelfs wij niet voorzien. En dan te bedenken dat ik ooit chirurg wilde worden, haha!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stond in de krant als blanco tseck versus meer detail informatie melden van pecunoa’s via pass, eindeloze holle put echo proof, alle verantwoording voor en op de straat, leve de dolocratie zonder ratio van taal- en rekengevoel. Elke dag met een groet en/of een …….. of een extra …….. effect. Juridisch betekent zonder grondslag eindeloos papiertje zoek

Reageer
gravatar

critica Sonja van de Buren mei 11th, 2023

Recent krachtige, hilarische en betrouwbare uitleg bij het recente nieuws. Een voorbeeld! Ik zag met genoegen De Speld van weleer terug. Zo mag ik nieuwsverslagen graag lezen.

Jammer voor Loe en Bas, dat ik geen sterren meer uitdeel. Zij hadden er zonder meer vier verdiend.

Reageer