Shutterstock / Nancy Beijersbergen

Shutterstock / Nancy Beijersbergen

Historische troonrede na historische rijtoer op historische Prinsjesdag wordt ‘historisch’

Het wordt historisch: de historische rijtoer op deze historische Prinsjesdag. Gevolgd door een historische troonrede. Straks wordt het, mogen we wel zeggen, historische koffertje met een ongekende miljoenennota die de geschiedenis in zal gaan als ‘historisch’ aangeboden. En dat op een dag dat het vertrouwen historisch laag is.

Kenners noemen het ‘historisch’. “Nog nooit eerder vertoond”, beschouwt Xander van der Wulp voor. “In de hele geschiedenis van ons land, nog nooit zoiets gezien. Echt historisch. En dan hebben we het nog niet eens over de unieke bordesscène. Ik overdrijf niet als ik zeg dat dat historisch gaat zijn. Hoe historisch? Lastig te zeggen. Misschien wel historisch historisch”, duidt hij de historische dag.

Het commentaar van Xander van der Wulp zal vandaag door Astrid Kersseboom live bij de NOS ‘historisch’ genoemd worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *