Shutterstock / AJR_photo

Shutterstock / AJR_photo

Dit is wat jouw provincie over je zegt volgens Amsterdammers

Heb je je altijd al afgevraagd wat Amsterdammers nou precies denken als je vertelt dat je uit Zeeland komt? Wij vroegen het ze en zetten het netjes voor je op een rij.

Drenthe: Je bent de rust zelve. In je met riet bedekte garage staat een huifkar en je hebt toen je jong was meegeholpen aan de bouw van een hunebed.

Flevoland: Je bent opgegroeid zonder cultuur, geschiedenis en karakter. De deprimerende omgeving van nieuwbouw en zeeklei heeft de saaie lul die jij toch al was nog saaier gemaakt.

Friesland: Je heet Doutzen of Rintje of iets wat daar heel erg op lijkt. Als kind zat je op schaatsen en je eindigt elk gesprek met oant moarn.

Gelderland: Je houdt van stikstof. Je laat je persoonlijkheid volledig afhangen van de provincie waaraan jij het dichtst grenst.

Groningen: Je bent een nuchtere trien (m/v/x). Je hebt een hekel aan bezoek en ziet je buren die een kilometer verderop wonen nooit.

Limburg: Je bent een echte Bourgondiër. Daarnaast ben je onverklaarbaar chauvinistisch en extreem xenofobisch. Dat is prima in jouw geval want je onverstaanbare en weerzinwekkende accent maakt je meer Belg dan Nederlander.

Noord-Brabant: Je geeft je stukadoorssalaris het liefste uit aan kleding met panterprint. Je drinkt de hele dag bier en Redbull en lust alleen friet en frikandellen, en verwart dit eetpatroon met gezelligheid.

Noord-Holland: De enige echte, mits je uit Amsterdam komt. Je bent woke en begaan met de aarde. Het dragen van vintagekleding zie jij als goede compensatie voor de vele stedentrips die je per vliegtuig maakt.

Overijssel: Je bent bang voor vrouwen als je een man bent en voor mannen als je een vrouw bent. Je hebt geen flauw idee wat LHBT is.

Utrecht: Je hebt geen eigen persoonlijkheid. Je praat met een Gooische R ook al vind je zelf van niet.

Zeeland: Het is moeilijk om over jou een oordeel te vellen, omdat niemand hier vandaan komt. Waarschijnlijk zit je de hele dag in de kerk mosselen te eten.

Zuid-Holland: Je ligt het liefste met je zongebruinde hangtieten te paffen op het drukste stukje strand van Nederland. Je weet niet in welke provincie Den Haag ligt en het boeit je ook niet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Amsterdammer kan ik dit bevestigen. Je vergeet alleen het schaap die door de ware Drenthenaar iedere ochtend met bovengenoemde huifkar naar de heide wordt gebracht.

Reageer