Twitter / Drents parlement

Twitter / Drents parlement

Boer die ‘boer wil blijven’ gaat politiek in

Een boer die afgelopen jaren liet weten koste wat het kost absoluut boer te willen blijven gaat de politiek in. Nu hij vorige week heeft gehoord dat hij naar alle waarschijnlijkheid ook een dubbelfunctie zal moeten vervullen is de kans om nog boer te blijven ook vervlogen.

“Wij zijn ons hele leven al boer, we weten niet beter”, riep de boer die volgende week in het provinciebestuur van Drenthe zal plaatsnemen een aantal maanden geleden nog. “Je wordt geboren als boer en gaat dood als boer. Dat is me met de paplepel ingegoten”, zei de boer. “Wij laten ons ook nooit uitkopen als boer zijnde. Vrijwillig niet en gedwongen al helemaal niet. Het enige wat ons kan laten stoppen is een klein zakcentje voor werk in de provincie”, aldus de boer die geen afkoopsom kreeg voor zijn overstap naar de politiek.

De boer staat niet alleen. In het hele land zijn boeren die voor altijd boer wilden blijven de politiek in gegaan, waardoor nog maar veertig procent van die boeren nog boer zijn. Door de grote verkiezingsoverwinning worden veel van hen gedwongen de overstap te maken. Ze stonden op een vooraf ‘onverkiesbare plek’ op de lijst maar nu moeten ze een zetel innemen in de provinciale politiek.

Er zijn experts die de overstap van de boeren verrassend vinden, zoals politicoloog Bert Bokhoven. “Je weet niet of je over vier jaar nog steeds in de politiek kan werken. Dat hangt natuurlijk af van de volgende verkiezingsuitslag. Een onzekere toekomst is het dus wel.”

De boeren zijn het het niet eens met deze kanttekening. “Het is gewoon heel duidelijk: zonder boeren geen wetgeving.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn telefoon staat roodgloeiend doordat ik plat wordt gebeld door verbolgen boeren en buitenlui. Ze menen dat ik vals nieuw verspreid. Maar dat doe ik nooit en te nimmer.

gravatar

Dom mens, het is toch zo dat als er minder boeren zijn er ook minder veevoer, kunstmest, zaden, landbouwvoertuigen en -werktuigen, landbouw-elektronica, koolstof en geurfilters e.d. behoeven te worden ingevoerd!

Heb ik gelijk of heb ik niet ongelijk?