Eigen beeld

Eigen beeld

Met AH-boodschappentas over straat niet meer veilig

Exclusief object erg gewild onder overvallers

Nu de inflatie nog verder is gestegen, valt het klanten die hun boodschappen doen bij de Albert Heijn steeds zwaarder: ze voelen zich niet meer veilig op straat met een boodschappentas van deze supermarkt.

“Het zorgt voor een heel gekke sfeer als ik met dat felle blinkende blauw in het zicht rondloop. Het voelt bijna als vragen om problemen”, zegt Remco van Beek, een van de mensen uit de exclusieve groep die er nog altijd al zijn boodschappen doet. “Je ziet mensen je gewoon nastaren, heel ongemakkelijk.”

“Dat gevoel is terecht”, zegt criminoloog Flemmo te Gader. “Exclusieve objecten zoals een glimmende volle AH-tas zijn erg gewild onder overvallers. Zeker als er ook nog wat duurs bovenuit steekt zoals eieren of een zak fusilli is het oppassen geblazen. Het is niet meer zo dat je alleen in het donker voorzichtig moet zijn, ook bij klaarlichte dag raad ik mensen af om met de merktas rond te paraderen.”

Volgens te Gader is het verstandig om voorlopig dit soort luxe items buitenshuis niet meer te dragen. “Het is jammer, maar met met de tas flaneren op een terras, doe dat voorlopig maar even niet. Geniet er lekker binnenshuis van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *