j.chizhe / antoniodiaz / Shutterstock

j.chizhe / antoniodiaz / Shutterstock

Sportscholen trekken nieuwe leden met koopkrachttraining

Veel sportscholen zijn begonnen met het aanbieden van koopkrachttrainingen. “Veel mensen weten niet wat ze met hun gedaalde koopkracht moeten doen,” vertelt de eigenaar van sportschool Active Fit. “We bieden daarom trainingen aan waarin mensen hun koopkracht lekker op kunnen pompen. Sindsdien loopt het storm.”

Ook Roos uit Lisse heeft een abonnement afgesloten. “Ik kon steeds maar niet de motivatie vinden om lid te worden van een sportschool,” vertelt ze. “Maar toen ik hoorde van een vriendin dat ze nu ook koopkrachtlessen aanbieden, was ik gelijk om.”

Leden kunnen zich aanmelden voor verschillende groepslessen om hun koopkracht te trainen. “Ik heb me opgegeven voor BBB”, vertelt Roos. “‘Boodschappen, Boodschappen, Boodschappen’, dat sprak me wel aan. In de eerste les kreeg ik een praktisch lege boodschappentas. Naarmate ik vaker kwam werden die tassen steeds voller gedaan. Echt top, je voelt je koopkracht gewoon toenemen.”

Andere populaire groepslessen zijn Zumba en Spinning-classes waarin sporters een uur lang losgaan op reclame jingles. “Dan sta je dus keihard te trappen op de HEMA-tune, dat werkt echt super motiverend. Daarna heb je echt mega zin om weer elk dubbeltje om te draaien.”

Ben jij niet zo van de groepslessen? Dan kun je met een personal trainer je persoonlijke koopkrachtschema opstellen. Roos is enthousiast: “Samen met haar heb ik een heel plan opgesteld hoe ik binnen no time weer van witte kaas naar feta kan gaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *