www.hollandfoto.net / Shutterstock

www.hollandfoto.net / Shutterstock

Goed nieuws: vier op de tien huishoudens komt prima rond

De afgelopen maanden werden Nederlanders geteisterd door torenhoge inflatie, een koopkrachtcrisis en alsmaar stijgende algemene lasten. Het kabinet heeft dit lange tijd aangekeken zonder al te veel in te grijpen. Vandaag kwam er gelukkig positief nieuws: ondanks alles komen nog vier op de tien huishoudens prima rond.

Deloitte deed in samenwerking met Nibud en de universiteit Leiden een onderzoek. “We waren bang dat de inflatie er bij veel mensen flink in zou hakken”, legt Nibud-onderzoeker Wilma Graatjes uit. “Gelukkig kunnen we nu aan de hand van de feiten concluderen dat dit voor vier op de tien huishoudens helemaal niet het geval is. Reken dat maar eens na, dat is gewoon veertig procent!”

De onderzoekers keken naar meer dan alleen het betalen van een rekening. Ook het opbouwen van een buffer was voor vier op de tien huishoudens geen enkel probleem. Mede hierdoor hadden zij vrijwel geen probleem met het maken van financiële plannen, hun pensioenopbouw en het aflossen van hun hypotheek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt. Als jullie hier vragen over hebben, ik doe vanmiddag om 14:42 een handtekeningensessie op parkeerplaats Jool-Hul. Want tsja, wie wilt deze bekende Belg niet ontmoeten?

Reageer
gravatar

De lezers van de De Speld zijn op mijn hand! Ik ga dat als thema gebruiken voor de provinciale verkiezingen en die van de waterschappen.

Onze nieuwe leuzen:

“VVD werkt aan milieuvriendelijke en nobele geboortebeperking”
en
“De lezers van de De Speld stemmen op de VVD. U dus ook!”

gravatar

Als Adolf Waterman, voorzitter van de Partij tegen de Burger, overstapt naar mijn partij wordt, maken we hem meteen erelid.