NOS

NOS

Wooncrisis: hoe lang kun je als Jan Modaal nog een hotel kopen om te voorkomen dat asielzoekers onderdak krijgen?

Wie nu als groepje dorpelingen een hotel wil kopen om te voorkomen dat asielzoekers er onderdak krijgen, heeft het moeilijker dan ooit. Hypotheekadviseur De Hypotheker waarschuwt dat Jan Modaal in de toekomst vrijwel nergens meer in Nederland potentiële tijdelijke opvangplekken kan kopen.

“Als alleenstaande met een modaal inkomen, wordt het heel moeilijk om een grote, onmenselijke aankopen te doen. Ook samen met je buren red je het gewoon niet meer”, stelt hypotheekadviseur Ronald Jongeleer. Hij wijst erop dat de stijgende hypotheekrente er waarschijnlijk voor zal zorgen dat zulke vergaande egoïstische beslissingen niet meer voor iedereen mogelijk zullen zijn. “Het is heel vervelend, maar dan ben je echt aangewezen op het opkopen van tenten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is schandalig bij ons in Brunssum is het zelfde aan de hand oude dokters praktijk op prinshendriklaan wil ook verkocht worden aan het COA zonder dat omgeving en burgers wat weten

Reageer
gravatar

Zolang het ME bestendige geïmpregneerde tenten zijn, is er niks aan de hand. Not in my ticks ridden grassy dried out back yard NIMTRGDBY-volk.

Reageer