Halfpoint / Shutterstock

Halfpoint / Shutterstock

Bouwdip verwacht: wordt het tijd om minder te wonen?

Naar verwachting worden er in 2024 minder huizen gebouwd dan in voorgaande jaren. Deze ‘bouwdip’ roept de vraag op of we te veel wonen. Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd om daarin gewoon wat rustiger aan te doen?

“Het leven draait niet alleen om wonen”, zegt demissionair minister De Jonge. “Er zijn zat andere manieren waarop je invulling kunt geven aan het leven. Woon toch eens wat minder, mensen. Ik zou het van de daken willen schreeuwen, als die er in overvloed waren geweest.”

“Na 2025 komen er weer veel meer huizen bij”, vervolgt De Jonge. “Maar ergens koester ik de hoop dat we tegen die tijd op een punt zijn dat we met zijn allen niet zoveel waarde meer hechten aan wonen. Dat we wonen niet langer als vanzelfsprekend beschouwen, maar meer als dingetje voor af en toe.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *