Shutterstock / Studio Romantic

Shutterstock / Studio Romantic

Ongemakkelijk: makelaar moet gaan werken voor zijn geld

Het is een zorgelijke ontwikkeling op de woningmarkt: steeds meer makelaars moeten gaan werken voor hun geld. De situatie zorgt voor veel ongemak binnen de beroepsgroep. “Dit is niet waar ik voor ben opgeleid.”

“Tot nu toe hoefde een makelaar alleen een woning op Funda te zetten. Tekst en foto’s maakten niet uit. Aardig doen tegen de 80 mensen tijdens een bezichtiging ook niet”, zegt Marc van der Lee, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. “Nu zijn we in een situatie terechtgekomen waarbij een makelaar voor slechts een paar koppels een kwartier lang helemaal naar een woning moet. In sommige gevallen moet hij mensen zelfs nabellen. Het is heel schrijnend.”

Eric Driessen (43, makelaar) hoopt dat er snel een oplossing komt. “Tot nu toe bestond mijn werk uit het selecteren van het hoogste bod dat om twaalf uur was binnengekomen. Nu komt het meerdere keren per week voor dat ik nog heel lang door moet, tot half vijf of zelfs later. Als het nog langer zo doorgaat is het makelaarschap straks niet meer voor de elite.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad, werken voor je geld, schandelijk, hoop dat de persoon in kwestie nog veel meer uren moet maken, doorwerken tot half vijf of later!😫

Reageer
gravatar

Ha ha wat een lollig bericht. Kan niet waar zijn. 😢😢 Hij is zeker pas net begonnen in dit vak en tja dan moet je nog een hoop leren.

Reageer
gravatar

De klant is weer koning!? Het was toch verschrikkelijk. Bij gratie mocht je langs komen en met wensen moest je sowieso niet aankomen.