Studio Speld / anastas_styles/ nikolaskus / Shutterstock

Studio Speld / anastas_styles/ nikolaskus / Shutterstock

Grote belangstelling voor begrafenis walrus Freya die gedood werd omdat mensen geen afstand konden houden

‘Ruim 3 miljoen mensen reizen af naar Noorwegen’

Een enorme opkomst bij de begrafenis van walrus Freya vandaag. Ruim 3 miljoen mensen van over de hele wereld hebben vandaag de reis naar Noorwegen gemaakt om het beestje een laatste eer te bewijzen.

“Ik was graag al vorige week een keer bij haar langs gegaan toen ze nog leefde, maar dat kwam met mijn agenda helaas niet uit. Nu is het minste wat ik kan doen wel langs gaan bij de begrafenis, al is het maar om de mensen die hem goed kende te steunen”, zegt Joe (59), die helemaal overkwam vanuit Las Vegas voor de dienst.

Ook Martin uit Duitsland is aanwezig vandaag. “Freya en ik hebben elkaar de afgelopen maanden geregeld gezien. Ik kreeg de laatste weken toch wel echt het gevoel als ik een vriend of vriendin erbij had gekregen. We hadden soms urenlang gesprekken waarbij ze voor mij echt een luisterend oor was. Zo jammer dat ze nu weg is.”

Het ruim 600 kilo wegende beestje wordt vanmiddag aansluitend aan de dienst in een voetbalstadion rond 15.00 uur in open kring ‘begraven’ in een nabijgelegen zee.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Afgelopen weekend liep ik met mijn hond door de winkelstraat.
Het was daar best druk waardoor er teveel mensen te dicht bij mijn hond kwamen.
Gisteren hebben we ‘m laten inslapen.
Morgen weer een nieuwe pup halen om mee te wandelen!

Reageer