Stakker heeft geen Scandinavisch voorbeeld om zijn punt te ondersteunen

Stefan weggehoond in discussie

Stefan Dijkstra heeft donderdag een reeks discussies met zijn vrienden kansloos verloren. De 36-jarige ambtenaar uit Ommen wist bij geen enkel punt dat hij maakte een Scandinavisch voorbeeld aan te voeren.

Tijdens het etentje stelde Stefan onder meer dat een riante verzorgingsstaat niet houdbaar is in combinatie met open grenzen, dat een volledig duurzame energievoorziening mogelijk is, dat er alleen universitair geschoolde mensen voor de klas zouden moeten staan, dat hogere straffen de veiligheid niet bevorderen en dat de tomaat groente is.

“Het waren interessante stellingnames”, herinnert Ewout Boer (35) zich. “Wij stonden er oprecht voor open om ons te laten overtuigen. Zijn argumentatie stelde echter keer op keer teleur. Stefan kwam aanzetten met een stapel rapporten en een keur aan wetenschappelijke theorieën. Maar hij had niet één voorbeeld uit Scandinavië. Niet één.”

Ook Maria ter Voorden (36) was teleurgesteld door de gebrekkige onderbouwing van Stefans visie. “Als je zo stellig beweert dat hogere straffen geen zin hebben, dan moet je met iets beters komen dan een onderzoek dat verschillende landen over een periode van vijftig jaar vergelijkt. Dan wil ik cijfers uit een Finse provincie zien. Boter bij de vis!”

Maria betoogde zelf met succes dat de jacht op elanden in Nederland toegestaan zou moeten worden: “Het is een gotspe dat dit kabinet daar niet aan wil. In Zweden scheelt de elandenjacht jaarlijks vele verkeersongevallen en wordt er bovendien enorme schade aan bossen voorkomen.”

Stefan heeft zijn lesje wel geleerd. “Ik dacht dat ik me aardig had ingelezen, maar ik werd echt weggehoond. De volgende keer zorg ik dat ik altijd een obscuur Noors onderzoek bij de hand heb. De Deense psycholoog Sören Larsen heeft trouwens al aangetoond dat je daarmee veel overtuigender overkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stefan had gewoon de catalogus van IKEA op tafel moeten smijten, geopend op de bladzij van hoekbank Höpseflöten, bijzettafel Häkan en wandlamp Knut en luid roepen: “Nou jullie weer!”.
Stefan heeft wel degelijk potentieel maar ‘t komt er niet uit. Met die elandenjacht had hij geen sterk punt; in Nederland zijn alle elanden al in het verkeer gesneuveld en de vijf resterende zijn verdwaald in de Noordvaarders Plassen-regio.
En Stefan kan beter andere vrienden zoeken.

Reageer
gravatar

De leden van het Zweedse Koningshuis rijden allemaal in Volvo’s, en daarom het onze ook.

Ongelofelijk, het is niet voor te stellen dat die Dijkstra uit Ømmen de ambtenarenopleiding met een goed gevolg heeft doorlopen.

Reageer
gravatar

ik mag ook graag op zijn tijd verwijzen naar scandinavische voorbeelden maar in al die namen zitten rare tekens die ik niet uit mijn toetsenbord krijg dus uiteindelijk leg ik het toch altijd af tegen mensen die minder hoogbegaafd zijn dan ik

Reageer
gravatar

U heeft gelijk, maar dat stuk, en wat een lekker stuk was het!, in de Jyllands-Posten ging over iets heel anders.

Maar, royaal toegegeven, het leek veel op bovenstaand artikel, temeer omdat het ook met letters was geschreven.

gravatar

Wat moet ik me voorstellen bij “omontstootstootelijk” Is dat een post-Scandinavisch begrip of een neologisme dat nog in de Dikke Van Dale van 2020 komt?
Maar voor mij staat onomstotelijk vast dat de jacht op elanden hier moet worden toegestaan voor de steenrijken onder ons. Die koelen nu hun moordlust nog op kleiduiven, wilde zwijnen, werknemers, ZZP’ers, herten en ganzen, maar iedere miljonair (nouveau riche of erfelijk) moet thuis toch minstens één elandkop aan de muur hebben hangen, tussen vakbondshoofden, puur om de status

gravatar

Ik moet zeggen Wiemersma, jouw bijdragen zijn de laatste tijd wel erg hetero getint. Gewoon vanzelf zo gegroeid of speelt de combinatie penopauze en Viagra jou parten?
Beukenkamp hierboven wil ook al tonen dat hij Scandinavisch de weg weet. Ik begrijp alleen niet wat de pointe is van dat “hangen van hem” in langharige Zweedse schonen. Altijd maar die smörgasmes; of er niks anders is om mee bezig te zijn.

gravatar

Laat ik hier op antwoorden met het alom (tot in Zweden) bekende citaat van Petje Vitamientje:

Stom hè, ik vind het gewoon lekker.

Of zoals de Zweden het zelf zo treffend kunnen zeggen:

Dum eh, jag tycker att det är välsmakande.

gravatar

Ja, pas maar op met die capriolen! Als je niet een notarieel ondertekende verklaring kunt overleggen dat de Zweedse, volgens haar op ieder moment te bepalen en zonder ruggespraak aan te passen voorwaarden, eenmalig toestemming verleend haar op minutieuze en dwingende instructie, naar haar welbevinden te betasten; ben je al snel strafbaar in Zweden. Dan wordt je op aanwijzen van de aanklaagster met een klomp ijs aan je voet van het Fjord geworpen! Dat is wat men in Zweden ‘het vrouwenrecht’ noemt.

gravatar

Uit onderzoek van een Noorse hoogleraar blijkt dat mensen die prikogen van tekst krijgen dom en lelijk zijn, dat is mij tenminste verteld want ik kwam maar niet door de onderzoekstekst heen.

gravatar

Zeg maar gewoon iets racistisch of homofoobs: daarvoor ben je toch hier? Iedere site heeft zijn trol nodig, vrees ik. Jammer dat wij het moeten doen met zo’n triest en humorloos exemplaar.

gravatar

Logisk, at man ikke ønsker at tro, at en tomat vegetabilsk, en tomat er rød.
Han bare skal have til at underbygge påstanden om, at tomat fra politiske motiver iført rød farve.
==========================
Logisch dat men niet wil geloven dat een tomaat groente is, een tomaat is rood.
Hij had gewoon de stelling moeten onderbouwen dat de tomaat uit politieke motieven de rode kleur draagt.

Reageer
gravatar

Nou Piet Piraat, dat is wel een érg Nederlandse benadering van de tomaat, per sé niet Scandinavisch. De tomaat immers is het politieke symbool van de SP, eerst onder Jan Marijnissen en zelfs ook nog onder Emiel Roemers. Intussen inhoudelijk meer verbleekt tomatensap dan werkelijk nog authentiek volrood, maar altijd nog goed voor in een Bloody Mary of desnoods in een politieke mix.