Bron yt - cdatv

CDA wil afspraken met Noorwegen in plaats van Turkije

‘Dat is een netter land’

Europa moet afspraken maken met Noorwegen in plaats van met Turkije. Daarvoor pleit CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. Volgens het CDA is Noorwegen een netter land dan Turkije.

Buma ziet de noodzaak om iets te doen aan de vluchtelingenstroom, maar wil geen zaken doen met het regime van president Erdogan. “Daarom zegt het CDA: ga wel praten, maar dan met een fatsoenlijk land. Als je een deal sluit met de Noren, dan kun je erop rekenen dat zij hun afspraken nakomen.”

Kritiek dat Noorwegen weinig kan doen tegen de vluchtelingenbootjes op de Middellandse Zee, noemt Buma ‘goedkoop’: “Zo kun je ieder plan wel afschieten. Het gaat erom dat je afspraken maakt met een betrouwbare partner. Dan maakt het mij niet zoveel uit of die afspraken over vluchtelingen gaan of over iets anders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De verkiezingen van 2017 naderen en we merken een verhoogde verbale activiteit in kringen van de politiek. De VVD profileert zich gaandeweg als een roversbende die in teflon is gehuld: ongeacht het aantal schandalen blijft men de grootste partij, coalitiegenoot PvdA is onder Samson’s bezielende leiding over de kiesdrempel gestruikeld, D66 heeft haar oprichters met duizelingwekkender snelheid in hun graf doen roteren door de vernieuwende inbreng van Alexander Pechtold, De SP dut verder onder Emiel Roemers, Jesse komt met GroenLinks net van het Klaverveld en weet nog van niets. Maar daar is dan -last but not least- Sybrand in de U-bocht met zijn CDA, met zijn maatschappelijk middenveld, zijn pedofiele synchro-paters, zijn politieke onzichtbaarheid. Hij voelt zich Ukip-lekker en is klaar om door mantis Mark Rutte te worden opgegeten in de volgende coalitie.

Reageer
gravatar

Buma is gek ! Niet Noorwegen en/of Turkije. De VS is oorzaak van de ellende. De VS heeft Saddam Hussein en Mohammed Khadaffi onder valse voorwendselen laten vermoorden.. Daarna ontstond er chaos in het Midden Oosten. Vraag is nu hoe je afspraken maakt met de VS om hun misdaden te compenseren. Dit kunnen ze compenseren / oplossen door de vluchtelingen in de VS onder te brengen.

Reageer
gravatar

Een nobele handreiking van onze kant aan de Noren zou kunnen zijn, dat onze reclasseringsambtenaren Anders Breivik op een verantwoorde manier kunnen laten terugkeren in de Noorse maatschappij.

Door die Nederlandse aanpak is met Volkert van der Graaf ook een fantastisch resultaat behaald.

Reageer
gravatar

Dat kan Bruma wel willen, maar Noorwegen deelt die wens helaas niet.

“Nederland is zo onbetrouwbaar, als je daar afspraken mee gaat maken, kun je net zo goed met Turkije afspraken maken. Dat is van hetzelfde laken een pak.” Aldus Børge Brende.

Reageer
gravatar

Børge Brende. heeft gelijk.
Eerst gaat Buma daten met Turkije en dan komen uitjanken in Noorwegen bij Børge Brende.
Nederland moet ophouden om van 2 walletjes te eten.
Schijnbaar is er weer een date met Merkel, en volgens de geruchten doet Merkel het ook met Erdo..
Voor je het weet loop je weer wat coa’s op.
Daar ben je nog niet zo snel van af..

gravatar

DVT, dat van die coa’s (centrale opvang asielzoekers) is een trouvaille, of bedoelde je soms S.O.A. ‘s (seksueel overdraagbare aandoeningen)? Onverwachts ook relevant, maar wel leuk, hoor!