Studio Speld / Shutterstock

Noorse handbalsters tegemoetgekomen: korte broek mag, mits doorschijnend

De Noorse handbalsters die deze week een boete kregen omdat zij tijdens het Europees kampioenschap beachhandbal een korte broek droegen in plaats bikinibroekjes, worden nu door de European Handball Federation toch tegemoetgekomen. De handbalsters mogen voortaan een korte broek dragen, mits doorschijnend.

“We begrijpen de wens van de dametjes, dus omwille van gelijke behandeling hebben we besloten net als bij mannelijke spelers een korte broek toe te staan”, vertelt een woordvoerder van het EHF. “Tot maximaal 20 denier. Het moet voor ons ook een beetje leuk blijven.”

De handbalsters zijn blij met het besluit. Speelster Katinka Haltvik: “Heel fijn dat de regels nu helemaal 2021 zijn en we voortaan met een comfortabel gevoel kunnen spelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De meest historische kleding, die in Griekenland van enkele eeuwen voor de nieuwe jaartelling, was simpel: geen kleding. Tot ergernis van het Grieks manvolk mochten vrouwen toen niet aan sportactiviteiten deelnemen. Dat zou in onze tijd eindelijk ook voor vrouwen mogelijk moeten zijn.

Reageer