Studio Speld

Studio Speld

Watertekort veroorzaakt door half leeggedronken glazen water op tienerkamers

Er dreigt een watertekort in Nederland. Experts wijten dit aan de langdurige droogte, maar zien hierbij een belangrijke factor over het hoofd: de half leeggedronken glazen water die over het hele land te vinden zijn op tiener- en studentenkamers.

Wetenschappers schatten dat er in totaal zo’n 600.000 liter water verscholen gaat op slaapkamers van jongeren. En dan zijn plastic flesjes en herbruikbare waterflessen nog niet eens meegerekend.

Onder tieners is dit een al langer bekend fenomeen. Veel ouders ontdekken de grote wateropslag wanneer er weer eens sprake is van een lokaal glazentekort. Maar een onderbelichte groep drinkwater-hoarders zijn studenten. Door het gebrek aan toezicht van ouders blijven deze enorme hoeveelheden drinkwater vaak jaren onopgemerkt. Op nachtkastjes, vensterbanken, bureaus en zelfs onder het bed staan talloze half gevulde glazen water. Ook omgevallen waterglazen onder bergen van kleding dragen enorm bij aan dit probleem.

Mocht jij of je kind ook uit wanhoop niet meer weten wat je met je glazen water moet, hebben wij wat tips voor je. Je kunt er bijvoorbeeld je planten mee water geven, er de wc mee doorspoelen of een voetenbadje nemen, maar je kunt ook al het water samenvoegen en er een bad mee te vullen. Of zie het glas eens niet als half leeg, maar half vol, en drink het gewoon lekker op. De smaak wordt er vast alleen maar beter op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *