Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock

Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock

Steeds meer waterdealers gespot rond landbouwgrond

“Psst, water nodig?” Een jongen met een petje en een zonnebril op stopt met zijn scooter voor een boerderij. Hij draagt een heuptasje bij zich, waar vermoedelijk een fles water in zit. Als de jongen merkt dat hij geen reactie krijgt, kijkt hij even schichtig om zich heen en rijdt hij snel weer weg. Het is een tafereel dat eigenaars van landbouwgrond steeds vaker zien: waterdealers die proberen een slaatje te slaan uit de enorme droogte van de afgelopen tijd.

“Het is om gek van te worden”, moppert boer Freek (58). “Het wemelt hier van de jochies die literflessen aanbieden. Soms claimen ze ook dat ze water ‘in bulk’ kunnen verzorgen. Een kennis van mij is er een keer op ingegaan, bleek er Rivella in die flessen te zitten. Eens maar nooit weer, dus.”

Nu de droogte nog een tijdje aanhoudt, zullen de dealers voorlopig ook voor overlast blijven zorgen. De politie roept op om altijd melding te doen bij vermoedens van waterdealen. “Profiteurs houd je altijd, daar doe je niks tegen”, vreest Freek. “Laatst kreeg ik opeens een sms’je met een prijslijst. Chaudfontaine, Spa, kraan, San Pellegrino: je kan het zo gek niet verzinnen of ze bieden het aan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *