lunamarina / Shutterstock

lunamarina / Shutterstock

Eindexamen Aardrijkskunde: Annabel (17) gaat alvast naar Salou om te leren over droogte

Deze vrijdag heeft de 17-jarige Annabel haar havo-eindexamen Aardrijkskunde. Nu er in Spanje al maandenlang sprake is van extreme droogte, leek het haar goed om zich extra te verdiepen in de lesstof. Daarom is ze alvast naar Salou gegaan. “Je moet het toch met eigen ogen zien.”

“Veldonderzoek is heel belangrijk als je je goed wilt voorbereiden op je eindexamen.” Annabel trekt haar bikini recht. “Dan komt die eindexamenstof echt tot leven. Kijk, je kan wel lezen over klimaatverandering en irrigatiesystemen die braak liggen, maar als je zelf die Spaanse zon op je huid voelt branden dan komt het toch een stuk meer binnen. Dan beantwoord je die vragen toch heel anders dan als je alleen maar thuis op je zolderkamer zit te blokken.”

“Ik heb ook een scooter gehuurd zodat ik de stranden en dorpjes in de buurt kan bestuderen, en ook ‘s nachts bestudeer ik mijn omgeving nauwkeurig.” Annabel pulkt wat slaap uit haar ogen. “Je wilt toch niet hebben dat je een stuk lesstof over het hoofd ziet. Als ik het nu niet ga halen weet ik het ook niet meer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alles goed en wel schuifmaestro? Tis nie een pandomiem? Als lijkt op deze Seth niet eerder gezien? Hoedje van papier als 1 cr en 2j of ….

Reageer