Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Overheid publiceert lijst met 3000 piekdouchers

Wie meer dan anderhalf uur per dag doucht, wordt door de overheid aangemerkt als piekdoucher. Dat blijkt uit een lijst die het ministerie van Waterstaat en Infrastructuur heeft vrijgegeven. Op de lijst prijken 3000 piekdouchers.

“Vanwege de aanhoudende droogte zijn we als Nederland op zoek naar manieren om water te besparen”, zegt minister Mark Harbers. “De 3000 piekdouchers zijn verantwoordelijk voor 80 procent van het watergebruik. Door met een woest aantrekkelijke uitkoopregeling te komen, zoals elke dag een gratis schone onderbroek, hopen we te voorkomen dat Nederland verandert in een Sahara aan de Noordzee.”

Op de kaart met piekdouchers is te zien dat de meeste clusters zich bevinden rond grote steden als Amsterdam en Utrecht, waar veel vrouwen wonen die elke dag hun haar moeten wassen. Toch zijn er ook een paar grote douchers te vinden in andere provincies. De grootste piekdoucher is de 24-jarige Dino uit Wageningen. Hij luistert onder de douche altijd én naar November Rain én naar Child in Time. “Dan gaat het hard”, aldus minister Harbers.

De 19-jarige Rosette uit Lunetten-Zuid staat ook op de lijst met piekdouchers. Ze noemt de lijst een farce: “Wacht, ik zet even de douche uit”, zegt ze terwijl ze het douchegordijn een beetje openschuift. “Kijk, ik geloof er niks van dat wij verantwoordelijk zijn voor 80 procent van het watergebruik. Hoe zit het dan met zwembaden? En mensen met een tuin? Daar moet eerst maar eens onderzoek naar gedaan worden. Tot die tijd is er geen glanzende haar op m’n hoofd die eraan denkt om me te laten uitkopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als 3000 mensen 24 uur per dag douchen, verbruiken ze evenveel water als 16 miljoen mensen die 16 seconden per dag douchen. Als 3000 mensen dus 80% van het water voor hun rekening nemen, doucht de gemiddelde Nederlander hooguit 4 seconden.
Dus ofwel die 3000 mensen hebben een gigantische douchekop of we worden hier bestookt met fake news van Putin OF ik snap de grap niet en er was een of ander nieuws over lekkende waterleidingen?

Reageer
gravatar

Piekdouchen is, in tegenstelling wat Jop Eikelboom meent, een term uit het guldens-tijdperk, toen in toiletruimten van kampeergelegenheden een ‘piek’ in een gleuf moest worden gedaan voor een kleine minuut wat lauw water uit een douchekop. Tenminste als de kampeerder geluk had.

Reageer