Ron Adar / Shutterstock

Goed nieuws: VS moet klimaatdoelen al vóór 2024 halen want dan worden ze weer teruggedraaid

Goed nieuws voor alle mensen wereldwijd die de aarde een warm hart toedragen. De Verenigde Staten moeten namelijk veel eerder dan gepland hun klimaatdoelen halen, omdat ze in 2024 alweer worden teruggedraaid.

“Deze nieuwe deadline kan weleens heel goed uitpakken voor de aanpak van de klimaatcrisis”, zegt een klimaat-onderzoeker van de universiteit van New York. “In plaats van 2030 als streefdatum aan te houden voor het snel inperken van uitstoot, moet het nu voor 2024 zijn gebeurd. Dit betekent dat de maatregelen voor industrie, luchtvaart en petrochemische bedrijven vandaag of morgen eigenlijk al zo’n beetje moeten zijn doorgevoerd. Fijn toch?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *