fizkes / Shutterstock

fizkes / Shutterstock

Kans op goede ideeën komende tijd nihil na oproep korter te douchen

Nu we door de droogte korter moeten douchen, is de kans op goede ideeën de komende tijd nagenoeg nul. Daarvoor waarschuwt hoogleraar Bert Bokhoven. “Ik denk dat we de komende tijd aan goede plannen niks hoeven te verwachten. Misschien dat iemand in het najaar weer eens wat origineels verzint. Eerder verwacht ik niet.”

Volgens Bokhoven kan dit een enorm probleem worden. “Er zijn nogal wat vraagstukken die om creatieve oplossingen schreeuwen: klimaatverandering, het stikstofbeleid, of je op weg naar de Ardèche over Parijs gaat of toch over Reims, dat soort dingen. Daar kunnen we voorlopig niet meer rustig, zonder afleiding, over nadenken.”

“Twee, drie minuten douchen is gewoon te kort om echt iets baanbrekends te verzinnen”, zegt Bokhoven. “Ik kom zelf in die tijd in elk geval nooit verder dan het lezen van de ingrediënten van mijn shampoo.”

Mensen die toch graag diep over dingen willen nadenken, adviseert Bokhoven langer op de wc te gaan zitten. “Zonder telefoon, uiteraard. Hopelijk mag dat nog wel. En anders kun je ook nog een kwartiertje per dag naar een witte muur gaan staren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaja, toch weer die dekselse prof. dr. ir. Bokoven! (Tevens trendfluisteraar en eminent omnideskundige!). Zet deze man veeeel vaker in, beste redactie, en u krijgt veel meer vage kennissen!