ProShots/ Toon Dompeling

ProShots/ Toon Dompeling

Remkes hypnotiseert boeren met magische staf: ‘jullie zullen je laten uitkopen’

Een onverwachte ontwikkeling bij het overleg vandaag tussen de boeren en de overheid in het provinciehuis in Utrecht. De boerenorganisaties zijn akkoord gegaan met de kabinetsplannen nadat bemiddelaar Johan Remkes zijn magische staf erbij pakte.

“Jullie zullen je laten uitkopen,” zegt Remkes bezwerend, terwijl hij zijn staf voor het gezicht van LTO-voorman Sjaak van der Tak houdt. “Jullie zullen stoppen met de hele dag op viaducten rondhangen”. De LTO-voorzitter knikt gedwee. “Ja, meester,” stamelt hij. Remkes begint kakelend te lachen. “En breng mij dan nu een plakje worst.”

Terwijl de boeren hun handtekening zetten onder alle voorwaarden, smikkelt Remkes tevreden van zijn plakje leverworst. Christianne van der Wal klimt op zijn schouder. Onder de tafel knabbelt de premier van Nederland gedienstig aan zijn kleine teen. “Zo is het goed,” bromt Remkes, terwijl hij tevreden over zijn staf wrijft. “Zo is het fijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *