Pro Shots / ProNews

Pro Shots / ProNews

Boeren stellen compromis voor: alle voorstellen van tafel en precies doen wat wij willen

De boerenorganisaties LTO, Agractie en Farmers Defence Force zijn bereid water bij de wijn te doen. Gedrieën stellen ze een compromis voor waarbij alle stikstofplannen van tafel gaan en de overheid precies doet wat zij willen.

“Dit lijkt ons een heel redelijk voorstel”, zegt Marc van den Oever van Farmers Defence Force. “Wij zijn vaak neergezet als extremistische organisatie, maar dit toont aan dat er met ons te praten valt. We willen alleen overal gelijk in krijgen, meer niet.

Ook Bart Kemp van Agractie spreekt van een handreiking. “De bal ligt nu bij de andere partij. En als de overheid stug blijft volhouden dat wij niet in alles onze zin kunnen krijgen, heeft een gesprek geen nut. Het moet wel van twee kanten komen.”

Kemp vervolgt: “Voor ons zijn er geen taboes, zolang we op elk punt gelijk krijgen staan we er heel open in. We willen onderdeel zijn van de oplossing.”

De gesprekspartners vanuit het kabinet, Mark Rutte, Henk Staghouwer en Christianne van der Wal hebben beloofd om goed naar het voorstel van de boerenorganisaties kijken. Rutte: “De afgelopen vier kabinetten zijn er ook uitgekomen door de luisteren naar de lobby van de agrarische sector, ik ga er vanuit dat we er nu ook uitkomen.”

LTO kon niet reageren op het plan omdat het door Farmers Defence Force is verzocht z’n bek te houden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu gemeenten besloten hebben de omgekeerde protestvlaggen onder begeleiding van de ME weg te halen, komt Farmers Defence Force met omgekeerde vlag raamposters .. zodat de Nederlandse bevolking toch hun warme steun kan betuigen.

Volgens de advocaten van FDF kunnen die steun posters niet verboden worden en heeft de politie geen tijd om, in opdracht van VVD/PvdA/CDA/D66 burgemeesters, woningen binnen te treden zonder huiszoekingbevel, nieuwe spoedwetgeving zal daar verandering in moeten brengen.

WimXP

Reageer
gravatar

Weten de boeren eigenlijk wel wat de overheid wil? Hebben zij zich, alvorens zich tot de mest- en asbesthoop te wenden, ook maar een paar tellen de moeite genomen om zich in de plannen van van der Wal te verdiepen? Nee, gelijk werd Telegram voor de online bedreigingen opgestart en de Fendt voor de fysieke bedreigingen. Dit Speld artikel zou leuk zijn als het niet zo cynisch dicht bij de realiteit kwam.

gravatar

het Nieuwe Onderhandelings Elan voor de toekomst. You either agree with us, or receive death threats. het hebben van een genuanceerd standpunt staat gelijk aan trekkers voor de deur.

Reageer
gravatar

Komt bij, dat die Remkes eigenlijk, diep in zijn hart, zelf gewoon een lompe boer is, dus dat gaat wellicht goed komen, jammer alleen dat een live uitzending van deze gesprekken niet toegestaan is, het gewone volk mag er nooit achter komen dat boeren wellicht gelijk kunnen hebben.

‘Wij hebben onze client geadviseerd niet live rokend in beeld te verschijnen gezien de achterliggende millieu problematiek ‘aldus een niet met name genoemde kabinets PR adviseur.

Reageer