Shutterstock / PP Photos

Shutterstock / PP Photos

Brussel: alle EU-landen moeten 2% investeren in defensie tegen boerenprotesten

Alle EU-lidstaten moeten 2% van het bruto binnenlands inkomen investeren in defensie tegen boerenprotesten. Dat vindt Brussel.

De autoriteiten in de Europese hoofdstad hadden vandaag weer hun handen vol aan demonstrerende boeren en zegt het idee te krijgen er alleen voor te staan. “Prima dat wij nu deze klappen opvangen hoor, maar wij doen wel echt een flink jasje uit in de bestrijding van rellende boeren. De EU is een samenwerkingsverband, dus we verwachten ook dat andere landen net zoveel investeren als wij”, laat een woordvoerder weten.

In Brussel heeft men het idee dat investeren in defensie van boerenprotesten in veel andere EU-lidstaten geen halszaak is, omdat de demonstraties van boeren daar minder aan de orde zijn. “Maar als de boeren straks bij hen aan de poorten staan te rammelen, dan piepen ze wel anders.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *