Shutterstock / Alexandros Michailidis

Shutterstock / Alexandros Michailidis

EU wil boeren gunstig stemmen met enorme subsidies, maar ontdekt dat die al bestaan

Na de massale protesten overal in Europa is de Europese Unie er veel aan gelegen om de boeren tegemoet te komen. De landbouwministers bespraken daarom dinsdag de mogelijkheid om ze enorme subsidies te geven. Ze kwamen er echter achter dat die megasubsidies al bestaan.

"Ja, dit is een domper", zegt de Nederlandse minister Piet Adema. "We dachten echt een mooi pakket te pakken te hebben om de boeren gunstig te stemmen, ook met het oog op de Europese verkiezingen in juni. Het ging om gigantische bedragen, tientallen miljarden, in totaal ongeveer een derde van de hele EU-begroting. Maar dat geld blijken we ze al te geven, dus we zullen iets anders moeten verzinnen om de boeren tevreden te stellen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Solidair met Lenny Kuhr? En in de andere zak snode plannen en verdere plunderingen? Oproep tot directe actie (Trouw, Schippers, vorige zomer), maakt niet uit hoeveel het kost. Kappersverbod hier is nu definitief. Mest quotom dispensatie stopt, h telt niet meer, nee klimaat en pensioen ook niet meer. Naar de gevangenis voor uw werkwijze, jazeker allemaal binnen nu en 19 jaar. Niemand gaat hier jurudisch nog mee wegkomen. Elke staan waar u mee wilde slaan wordt nog naar boven gehaald. Wat is uw budget overigens om mij lastig te vallen, dat wordt keurig overgemaakt naar de olie steel firma.

Reageer