Nancy Beijersbergen / Shutterstock

Nancy Beijersbergen / Shutterstock

VVD: ‘Meer snelwegen aanleggen om files door boerenacties te omzeilen’

De VVD wil op zoek naar nieuwe oplossingen om de boerenprotesten te omzeilen. Vandaag presenteert de partij daarom een plan om veel meer snelwegen aan te leggen.

“We moeten gewoon veel meer nieuwe verbindingen creëren met belangrijke en onbelangrijke plaatsen in het land. En dan bedoel ik niet met spoorwegen, maar gewoon met nieuwe snelwegen”, zegt minister Harbers. “Neem dit kleine onderdeel van het grotere plan voor het aanleggen van vijf nieuwe snelwegen van Almere naar Zwolle. Een nieuwe A6.2 via de polder, een ander via een nieuwe brug over het Veluwemeer en ook nog een via een nieuwe brug over het IJsselmeer. Dan wil ik nog wel eens zien of de boeren genoeg manschappen hebben om alles te blokkeren en kunnen we gewoon lekker door blijven kachelen met zijn allen.”

“Als het aan de VVD ligt beginnen we liever vandaag dan morgen met het aanleggen van alle nieuwe wegen”, zegt Harbers. “Asfalt, asfalt, en nog eens asfalt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *