Oliver Hoffmann / Shutterstack

Oliver Hoffmann / Shutterstack

Recensie: van de Jumbo broccoli 500 gram loopt het water je in de mond

Hij ligt al een tijdje in de schappen: de broccoli 500 gram van de Jumbo. Nadat we er al een paar keer langs zijn gelopen kunnen we ons niet meer inhouden en besluiten we de smakelijke proef op de som te nemen. Velen hebben er al over gesproken, dus de buzz is zeker aanwezig. Kan deze groene versnapering de verwachtingen waarmaken?

Eenmaal in de keuken leggen we de groene gigant op een witte snijplank zodat we hem in volle glorie kunnen aanschouwen. Há-llo daar. De structuur van de broccoli (spreek uit: brok-ko-lie) is veelbelovend. Hij is mooi felgroen, ligt stevig in de hand en oogt fris. Veel mensen eten de broccoli uit het knuistje, maar wij besluiten om het gevaarte van 500 gram te koken.

Na wat zout in het water te hebben gegooid laten we de stronk in het borrelende water zakken. Dat geeft moed. Het moeilijkste is om deze calciumbonk lekker knapperig te krijgen. Dé gouden tip: de broccoli niet te lang laten laten bubbelen in het water. Na een minuut of drie, vier is hij meestal al beetgaar. Knabbel maar even aan de stam om het zeker te weten.

Als we de kolos uit het water halen, voelen we meteen dat dit een topproduct is. De stronk is hard maar flexibel en de gekke bolletjes bovenop zijn gaaf genoeg net iets donkerder groen dan de stronk zelf. Zo zie je maar dat er, wat broccoli betreft, altijd wat te ontdekken valt.

Ten eerste dan de bite. De broccoli heeft in de verte wat weg van een andere snack die we al eens eerder recenseerden: de bloemkool. De gelijkenis is eigenlijk vooral associatief, want de broccoli is groen, terwijl de bloemkool dat eigenlijk niet is. ‘Je ne sais quoi’, zouden de Fransen erover zeggen. Maar goed: die bite. Sappig, een beetje weerstand, en dan toch meegeven, dát is de broccoli. Mondgevoel krijgt van ons een negen.

De smaak is op z’n zachtst gezegd verrassend. Het smaakt een beetje kruidig, een beetje aards, alsof, ja, een beetje als de kleur groen zelf, als het ware. Velen hebben gezegd dat de broccoli pas echt tot z’n recht komt met een flinke hoeveelheid kaassaus, dus die hebben we over de groentevrucht heengestort. Lekker!

En dan: de presentatie. Het uiterlijk, het jasje, de snoet. We kunnen concluderen dat het er Insta-waardig uitziet, zo’n chunky broccoli op het bord. Leuk voor een chic dinertje met vrienden, of gewoon voor als je jezelf een keer flink wil verwennen.

Kortom: deze gezonde groentesnack voldoet zeker aan de verwachtingen en heeft het in zich om dé smaakmaker van de zomer van 2022 te worden. Dus twijfel niet als je boodschappen doet en de de Jumbo broccoli 500 gram ziet liggen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Je ne sais quoi’, zouden de Fransen erover zeggen. Maar goed: die bite. Sappig, een beetje weerstand, en dan toch meegeven. “die “bite” in het frans doet er ook toe;
Zoek de betekenis ff op.

Reageer