Shutterstock / Tetyana Dotsenko

Shutterstock / Tetyana Dotsenko

Niet alleen slecht nieuws uit Spitsbergen: eilandengroep warm genoeg voor Expeditie Robinson

De groep wetenschappers die vandaag terugkeert uit Spitsbergen heeft goed nieuws. De arctische eilandengroep warmt zo snel op dat Expeditie Robinson naar alle waarschijnlijkheid al komend tv-seizoen daar kan worden opgenomen.

“De Spitsbergen-archipel is een fantastische plek”, vertellen biologen Martine van den Heuvel en Ingeborg Mulder van de Wageningen Universiteit. “Niet alleen is het een habitat voor tal van bedreigde diersoorten zoals ijsberen, het is ook uitermate geschikt om groepjes tweederangs BN’ers onduidelijke opdrachten uit te laten voeren.”

Meteoroloog en weerpresentator Peter Kuipers Munneke, die deelnam aan een eerdere wetenschappelijke reis naar het gebied, hoopt ook dat Expeditie Robinson snel op Spitsbergen plaatsvindt. “Toekomstige generaties hebben net zo goed als wij recht op geestdodende televisieformats en cameramensen die snoep aanbieden in ruil voor seks.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *