Shutterstock / Daniel Doorakkers

Shutterstock / Daniel Doorakkers

Klimaatwetenschappers waarschuwen: ‘In de toekomst Nijmeegse Nuldaagse’

Als het zo doorgaat, stevenen we af op een Nijmeegse Nuldaagse. Dat stellen klimaatwetenschappers in een open brief.  “We moeten nú handelen.”

“Nieuwe data laten zien dat we over twintig jaar te maken hebben met een Nijmeegse Nuldaagse”, zeggen de wetenschappers. “Een Vierdaagse zit er in de toekomst sowieso niet meer in, maar als we nu een eind maken aan onze verslaving aan fossiele brandstoffen, is er misschien nog sprake van een Nijmeegse Eendaagse, misschien zelfs een Nijmeegse Tweedaagse. Maar dan moeten we écht aan de bak.”

Volgens de wetenschappers is er weinig tijd meer. “Alsjeblieft, niet wegwandelen voor deze problemen. Als we écht om de Nijmeegse Vierdaagse geven, moeten we dat nu laten zien. Er is geen Vierdaagse B.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kom in Nijmegen wonen. Dan heb niet alleen een permanente politieke code rood, maar ook het hele jaar door een Nijmeegse Driehondervijfenzestigdaagse. En als dat onverhoopt tegenvalt, mag je een keer in de vier jaar een dagje naar buiten de stad. Wychen, Groesbeek en Elst zijn op zo’n schrikkeldag ook erg gezellig!

Reageer
gravatar

Het bovenstaande kiekje werd genomen tijdens de dodenherdenking op 4 mei j.l. Nijmegen is al begonnen om de slachtoffers te herdenken die de mars in de toekomst niet overleven.

Reageer