VALUA VITALY / Shutterstock

VALUA VITALY / Shutterstock

Moeder van 3 wil dat jij minder vliegt voor de toekomst van haar 3 voetafdrukjes

Dolgelukkig is Eva (34) met haar drie kinderen. Ze hoopt dat ze alle drie een lang en gelukkig leven zullen leiden op een bewoonbare planeet. Maar voor de toekomst van haar drie voetafdrukjes van jaarlijks 58,6 ton CO2-uitstoot per stuk is het wel nodig dat jij minder gaat vliegen.

“Het is zo egoïstisch”, zegt Eva over mensen die per niet geboren kind 36 transatlantische retourvluchten per jaar zouden kunnen maken. “Mensen die twee keer per jaar naar Antalya vliegen, autorijden, vlees blijven eten. De voetafdruk die je dan achterlaat… Denk toch ook eens aan de toekomst!”

Eva weet zeker dat mensen die geen actieve bijdrage leveren aan de extreme overbevolking zich minder druk maken om het klimaatprobleem. “Voor mij heeft de volgende generatie drie heel concrete gezichtjes. Voor iemand zonder kinderen blijft het natuurlijk abstract. Ik snap dat het moeilijk is, maar probéér het dan in ieder geval.”

Tranen in haar ogen krijgt Eva van het idee dat haar kinderen hun CO2 in een onleefbare wereld zullen uitstoten. “Niets van dit alles is hun schuld. Zij kunnen er ook niks aan doen dat ze geboren zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een raar verwoord artikel. De mening van de schijver/ster kan voor maar ook tegen zijn. Zeg toch gewoon zonder cynisme, ironie of gedraai wat u bedoelr, dan snap ik het misschien ook….

Reageer
gravatar

Jij hebt 3 kinderen op de wereld gezet ik niet. Ik heb wel vier honden en een paard dus ook Ik zet een behoorlijke voetafdruk op deze planeet maar niet zo groot als die van jou. Je kunt het vergelijken met een schoenmaatje 37 in verhouding tot schoenmaat 52.
Dus ga ik hier wakker van liggen…. dacht het niet.
Mensen die veel kinderen hebben die zijn pas in geweest is want die dragen bij tot de hysterische overbevolking van deze planeet en dat is veel schadelijker.

Reageer