WNL

WNL

Kabinet: ‘Asielzoekers opvangen in de regio van azc’s’

Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel was gisteren voor de zoveelste keer een tekort aan bedden. Hierdoor moest het Rode Kruis tenten opzetten op het terrein om toch meer onderdak te creëren. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hoopt daarom dat er snel meer van hen op andere plekken in het land opgenomen kunnen worden. Het kabinet houdt echter voet bij stuk: “Asielzoekers moeten worden opgevangen in de regio van azc’s.”

“Het is echt de beste oplossing blijkt uit meerdere onderzoeken. Zo is het veel goedkoper en op deze manier voorkomen we ook dat ze de gevaarlijke oversteek dwars door Nederland maken”, zegt Eric van der Burg, Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. “Als de situatie in het azc eenmaal verbeterd is, kunnen zij veel makkelijker terugkeren dan wanneer ze eenmaal op andere plekken verspreid door het land zijn gehuisvest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een goede verslaggever (reporter – red.) gaat op werkbezoek bij enkele asielzoekerscentra (azs’s- red.), praat met de woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en gaat langs bij het ministerie van Immigratie, Integratie en Asiel, voordat hij/zij een gedegen artikel over asielzoekers schrijft.

Ik heb de stellige indruk dat redacteur Tom Baalbergen, nadat hij had gedroomd van een asielzoeker die op een stoel zat te slapen, gauw even wat op papier heeft gezet om ook eens actueel te zijn.

Reageer