Shutterstock/insta_photos

Shutterstock/insta_photos

Steeds minder Nederlanders lezen boek: ‘Veel te druk met schrijven boek’

Het is een trend die al jaren gaande is: steeds minder Nederlanders lezen een boek. Een van de belangrijkste redenen: miljoenen mensen zijn veel te druk met het schrijven van een boek.

“Boeken lezen is ontzettend belangrijk voor je ontwikkeling, en het is ook gewoon leuk. Toch komen Nederlanders er nauwelijks aan toe”, zegt CPNB-directeur Eveline Aendekerk. “Als oorzaken noemen ze bekende dingen als werk, gezin en desinteresse, maar ook steeds vaker het schrijven van hun eigen boek.”

Linde (24) uit Amsterdam is een van de Nederlanders die niet leest omdat ze schrijft. “Ik zou heel graag wat vaker lezen, maar al mijn vrije uurtjes gaan zitten in mijn debuutroman Mijn leven met een narcist. Waar het over gaat? Mijn ex was een narcist en ik beschrijf hoe moeilijk het was om met hem te leven. Dat is een verhaal dat verteld móét worden. Uitgeverij Boekscout heeft me al gegarandeerd dat het wordt uitgegeven. Ik kan niet wachten tot mensen het gaan lezen.”

Wie Lindes boek echter zeker niet gaat lezen, is Ilja (54) uit Genua. “Omdat ik al mijn energie nodig heb voor het schrijven van mijn nieuwe boek?” Hij zucht diep. “Ja, schrijf dat maar op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als men een boek wil lezen, gaat men naar een bibliotheek. Een boek koop je toch voor een eruditie uitstralende boekenkast.

Het staat immers slordig als je straks op de foto aan de achterkant voor jouw boek voor een lege boekenkast zit.

Reageer