Master1305, StudioIlanP / Shutterstock

Master1305, StudioIlanP / Shutterstock

Neus uit verhaal Gogol neemt afstand van Russisch hoofdpersonage

De neus uit het korte verhaal van schrijver Nikolaj Gogol neemt afstand van het Russische hoofdpersonage. Volgens de neus is het niet gepast om in deze tijd deel uit te maken van het gezicht van de Rus majoor Kovalyov.

“Ik ben lang met veel plezier onderdeel geweest van het Russische hoofdpersonage uit dit verhaal, maar in het licht van de huidige oorlog in Oekraïne moet ik afstand van hem nemen”, aldus de welgeklede neus. “Het zou een verkeerd signaal afgeven als we Russische hoofdpersonages gewoon van neuzen blijven voorzien. Ik weiger terug te keren naar het gezicht van Kovalyov.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is maar één De Neus in ons vaderland evenals in ons moederland.
Ik meen dat hij nu voor een flink aantal jaren in Vught in een eigen goed beschermd kamertje logeert.

Reageer