Hussein Eddeb / Shutterstock

Lavrov vindt naamswijziging Turkije ‘enorme provocatie’: “We zoeken nog uit waarom precies”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ na de naamswijziging van Turkije. In een speciaal daarvoor belegde persconferentie liet Lavrov weten de naamswijziging als ‘enorme provocatie’ te zien. “We zijn nog aan het uitzoeken waarom dit niet door de beugel kan, maar ik denk dat Turkije zelf ook wel weet dat ze nu echt over de schreef zijn gegaan”, sprak hij furieus.

Dat Rusland zich persoonlijk bedreigd voelt door de naamswijziging van Turkije, mag duidelijk zijn. Maar over de gevolgen van deze vermeende provocatie blijft het Kremlin nog cryptisch. Lavrov: “Wij dachten in Turkije een betrouwbare bondgenoot te hebben. Dit is een dolksteek in de rug van onze grootse natie. De verandering van Turkey in Türkiye is een rechtstreekse aantasting van onze soevereiniteit. Zodra we precies weten waarom we dat zo zien, zullen we op passende wijze terugslaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die Erdogan is altijd heel snel op zijn plassertje getrapt. Waarschijnlijk lokt die gespeelde boosheid van de Erwt deze provocatie uit.

Gollem! Gollem!

Reageer