NOS

NOS

Toeterende Mehmet uit Deventer kiest vol overtuiging voor autocraat van wie hij geen last heeft

Mehmet Demir reed zondagavond toeterend door de straten van zijn woonplaats Deventer. De 54-jarige winkelier was blij met de overwinning van president Erdogan bij de Turkse verkiezingen. Zelf had Mehmet vol overtuiging gestemd op de autocraat van wie hij persoonlijk geen last heeft.

“Ik ben zo gelukkig!’ roept Mehmet, die zich als Nederlands staatsburger verzekerd weet van onder meer vrije pers en een functionerend rechtssysteem. “Erdogan maakt Turkije groot en trots.”

“Ik vind het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die op de oppositie stemmen”, vervolgt Mehmet, die in Nederland trouw op oppositiepartij DENK stemt. “Terroristen zijn het. In de gevangenis ermee.”

Trots meldt Mehmet later op Twitter, een sociaal medium dat meermaals met een knip van de vinger door Erdogan is afgesloten, dat de toekomst van Turkije veiliggesteld is.

Als Mehmet geïnterviewd wordt door de lokale pers heeft hij geen goed woord over voor de Nederlandse media. "De mainstream media maken Erdogan al jaren zwart, maar de gewone mensen kijken daar dwars doorheen. Het is allemaal fake news, weet je", aldus de winkelier die zelf geen last heeft van de recent aangenomen Turkse wet tegen desinformatie die Erdogan lukraak inzet tegen kritische media.

De ondernemer, die de afgelopen maanden nog door de overheid werd geholpen met het energieplafond, benadrukt dat Erdogan ondanks een inflatie van 40% ook de juiste leider is om de economie er weer bovenop te helpen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat na 50 á 60 jaar hier, soms al de 3e generatie, nogsteeds een deel totaal niet geïntegreerd is! Hoe is dat überhaupt mogelijk? Een deel spreekt na drie generaties nog beroerd Nederlands, soms met zo velen dat Nederlandse kinderen geen Nederlands meer kunnen. Ik snap hier echt geen bal van. Als ik naar Turkije zou emigreren zou ik dat nieteens voorelkaar kunnen krijgen.

Reageer
gravatar

Denken ze.
Van de staatsmedia horen ze alleen maar lof over meneer Stalongan.

Totdat hun sjoemel-huizenblok bovenop ze instorten tijdens een aardbeving.

Maarja, dan zeggen ze niks meer.

gravatar

Roetzeurpiet,
Je moet bedenken dat de vele Turken die vanwege Erdogan naar het buitenland zijn gevlucht, natuurlijk op die man hebben gestemd, omdat zij bij een nieuwe president geen excuus meer hebben om niet terug te verhuizen naar hun geboorteland.

gravatar

Ik ben vooral trots op de 7 miljoen stemmen die de Turken in Nederland op mij hebben uitgebracht. Met al dit in mij gestelde vertrouwen zal ik mijn bedrijf laten groeien en de jacht op Gollem, zijn aanhangers of andere mogelijke tegenstanders voortzetten.

Reageer
gravatar

Niet overdrijven!. 146.149 Turkse Nederlanders stemden bij de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen, waarvan 66,49 procent op Erdogan.

gravatar

Ja die Turken denken ook helemaal niet aan de omgeving, met hun ‘grappen’.

En dan stemmen ze nog dom ook.