Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Bouwman pakt op spectaculaire wijze blauwe trui en twee etappes, maar kan hij ook kleurloos negende worden in de Tour?

Voor wielrenner Koen Bouwman was het een geweldige Ronde van Italië: hij won het bergklassement en pakte ook nog eens op spectaculaire wijze twee etappezeges. Hij stal daarmee de harten van Nederlandse wielerliefhebbers, maar het roept ook de vraag op: kan hij óók kleurloos negende worden in de Tour?

Volgens wieleranalist Stef Clement heeft Bouwman het in zich. “Als hij dit kan, zie ik hem ook zeker drie weken lang wieltje plakken in de Tour en op 17 minuten van Pogacar tiende worden. Wat zeg ik: zelfs een negende plek sluit ik niet uit.”

Ook wielrenner Robert Gesink denkt dat Bouwman tot grote dingen in staat is. “Als hij nu al zó koerst, waar gaat dit dan eindigen? Drie weken lang proberen in de buurt van de grote mannen te blijven? Dat zou toch wat zijn.”

Toch heeft Gesink nog wel een tip voor Bouwman: “Iets minder intuïtief koersen. Dan zou hij zomaar eens een hele degelijke renner kunnen worden.”

Toch zijn er ook twijfels over het potentieel van Bouwman. “Ik weet het niet hoor”, zegt wielercommentator Karsten Kroon. “Oh wacht even, is dat een reiger daar? Wat een groot beest joh.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *