Pro Shots / SIPA USA

Roglic wacht tot Vuelta met aanval op Thomas

Jumbo-Visma kopman Primoz Roglic weet al precies waar hij zijn grootste concurrent in de Giro d’Italia, Geraint Thomas, gaat aanvallen. “We hebben met de ploeg een plan gemaakt. Op 13 september, de etappe naar de Angliru, in de derde week van de Vuelta, dan ga ik”, aldus een strijdbare Roglic.

“Je moet niet gelijk in de Giro al je kruit verschieten”, legt Roglic uit. “De derde ronde is dit jaar veruit het zwaarst. Het gaat er vooral om dat ik die eerste twee rondes zonder kleerscheuren doorkom. En dan maken we in Spanje echt de balans op.”

De etappe naar de Angliru ligt Roglic goed, zegt hij. “Die klim ken ik door en door. Als-ie meedoet, is Thomas daar echt te pakken.”

Wielerjournalist Raymond Kerkhoffs vindt de tactiek van Roglic gewaagd, maar ook slim. “Het is wel laat natuurlijk. Aan de andere kant: hij laat Thomas de Giro winnen, zodat hij zelf niet al die interviews hoeft te doen. Snap je? Hij is wel geslepen hoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *