Shutterstock / Raffaele Conti 88

Shutterstock / Raffaele Conti 88

Pogačar verlaat Giro: ‘Komen alleen nog maar sprintetappes’

Tadej Pogačar gaat niet meer van start in de Giro d’Italia, zo liet hij vanmorgen weten. De Sloveen ziet weinig kansen meer op etappe-overwinningen, nu het peloton het hooggebergte achter zich heeft gelaten. De meervoudig etappewinnaar gaat zich richten op de doelen die hij zich voor de rest van het seizoen heeft gesteld en zal nu eerst op hoogtestage gaan in aanloop naar de Tour de France.

“Er komen alleen nog maar sprintetappes. Alleen de etappe van zaterdag zou nog enigszins de moeite zijn voor mij, maar ook die finisht niet bergop en ik ga me niet dagenlang op het vlakke helemaal uit elkaar sleuren voor dat ene kansje”, verduidelijkte Pogačar in een verklaring. “Er is weinig eer meer te behalen voor mij. Leuk voor de sprinters dat ze zich nog een paar keer in de massasprint kunnen gooien, maar daar heb ik natuurlijk niets te zoeken.”

Er is de nodige kritiek op de beslissing van Pogačar. Veel mensen vinden zijn overwegingen egoïstisch, omdat hij bijvoorbeeld zijn teamgenoot Molano nog van dienst had kunnen zijn in de lead-out naar de sprints.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *