Wikimedia Commons / filip bossuyt CC BY 2.0 DEED

Wikimedia Commons / filip bossuyt CC BY 2.0 DEED

Arensman: ‘Je wil niet te vroeg in de ronde in het roze terechtkomen’

Thymen Arensman is na de eerste twee etappes in de Giro d’Italia al tegen een flinke achterstand aangelopen. Volgens de Nederlander, die voor INEOS Grenadiers rijdt, was dit echter een bewuste keuze: “Je wil niet te vroeg in de ronde al in het roze terechtkomen."

Arensman weigerde gisteren de pers te woord te staan, maar kwam vandaag toch zijn verhaal doen. “Nee, ik wilde niet de eerste etappes de roze trui al pakken. Ik ben blij dat mijn teamgenoot Jhonatan alle verplichtingen wilde doen de eerste dag, zoals de huldiging, extra interviews en een eventuele dopingcontrole. En ook Pogačar gaat dat allemaal veel makkelijker af, die heeft dat al zo vaak moeten doen”, legt Arensman uit na afloop van de wedstrijd. “Al dat gedoe met de pers nog voor we in Rome zijn, mij niet gezien hoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *