Levent Konuk / Shutterstock

Levent Konuk / Shutterstock

Fleur denkt liever in life hacks in plaats van oplossingen

Fleur is van het omdenken. Haar vriendinnen kampen dikwijls met problemen en weten dat ze altijd bij Fleur terecht kunnen. Fleur staat altijd voor ze klaar, maar zelden met een echte oplossing. Fleur kiest daarentegen voor een beter alternatief: de life hack!

“Laatst kwam een vriendin snikkend naar me toe”, vertelt Fleur. “Toen ik vroeg wat er was zei ze: ‘ik kan maar niet begrijpen waarom er twee openingen in mijn flesje sojasaus zitten’. Dan is het natuurlijk heel makkelijk om haar te adviseren eens met een psycholoog te gaan praten, maar ik heb haar laten zien dat je een van die gaatjes tijdens het schenken van de sojasaus dicht kan houden om te doseren. Life hack!”

Dekentjes slim opvouwen, plasticfolie handig van de rol krijgen, een kapotte rits herstellen met een vork, geen life hack is Fleur vreemd. Dus toen haar laatst werd gevraagd hoe ze haar energierekening nog kan betalen omdat ze vanwege een reorganisatie op kantoor haar baan is verloren en haar vriend er vrij plotseling met een ander vandoor is gegaan antwoordde ze kordaat en zelfverzekerd: “Dit is hoe je een avocado sneller rijp krijgt!”

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *