Shutterstock - Konstantin2017

Shutterstock - Konstantin2017

Man gebruikt Pomodorotechniek bij het thuiswerken: eerst 25 minuten naar buiten staren, daarna 5 minuutjes huilen

De 37-jarige Gijs uit Dordrecht heeft eindelijk een manier gevonden om efficiënter te werken vanuit huis: de Pomodorotechniek. “Ik heb er een beetje een eigen draai aan gegeven”, vertelt hij. “Ik doe het als volgt: eerst 25 minuten naar buiten staren, daarna 5 minuten ongelofelijk hard huilen”, zegt Gijs.

“Je kan natuurlijk ook een beetje variëren en er je eigen draai aan geven. Om maar even een voorbeeld te geven: 25 minuten naar een lege muur in huis kijken en daarna 5 minuten lang proberen om een glas kapot te bijten werkt ook prima. Het is maar net wat bij je past.”

Het belangrijkste is om gestructureerd te werken, denkt Gijs. “Soms wil je na een kwartiertje al beginnen met janken, maar als je dan nog even tien minuten langer naar buiten staart en doorgaat met denken aan de leegte van het bestaan, voel je je daarna toch beter.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Erasmus.
De Italiaanse Pomodorotechniek is ook heel nuttig bij het studeren.

https://www.theguardian.com/world/2021/nov/23/rudy-guede-man-who-murdered-meredith-kercher-released-from-jail-in-italy

Het studentenleven waar graag geparadeerd wordt tegen racisme.
Een Antilliaan die poeslief was, fluisterde van sentiment.
Toen je niet mee applaudisseerde pakte hij een groot keukenmes waarmee hij je bedreigde.
Terwijl zijn vriendin boodschappen deed, naaide hij de buurvrouw even.

Reageer