ARVD73 / Shutterstock

ARVD73 / Shutterstock

Man die alles nog terugrekent naar guldens kampt met paniekaanvallen

Het zijn pittige tijden voor de 55-jarige Harry uit Rijswijk. Doordat hij nog altijd alles terugrekent naar guldens kampt hij door de hyperinflaties in bijna alle sectoren steeds vaker met paniekaanvallen.

“Een paar plakken kaas voor 9 gulden, mijn god. Ik moet even zitten”, Harry strompelt richting de koffiecorner in de supermarkt. “Ademhalen, rustig ademhalen, door de neus ademhalen, is dat trouwens nog wel gratis? Help.” Harry besluit wat water te halen voor onderweg naar huis. “Boven de twee gulden voor een litertje. Het is even niet anders.”

Ook de weg terug naar huis is niet zonder gevaar voor Harry. “Dit huis staat dus voor meer dan 2 miljoen gulden te koop. 2 miljoen gulden. Hoor je wel wat ik zeg? Ik moet weer even zitten eigenlijk, maar dat kan hier helaas niet. Straks wordt me een cappuccino van 12 gulden aangesmeerd en dan moeten die mensen echt 112 bellen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

In 2001 kostte een biertje fl 2,80. (€ 1,28)
Een biertje kost nu minstens fl 6,60 (€ 3,00). Dat is een inflatie van 4,2% op jaarbasis.
Benieuwd welke cao dat tempo heeft bijgehouden.

• Reageer
gravatar

O wacht, wij mogen hier natuurlijk niets van zeggen, anders zijn wij maar domme lullen die in het verleden blijven leven. Haha. Omrekenen. Dat doen alleen fossielen hè. Nee dan is 4,2% inflatie per jaar – thans wat hoger – helemaal prima!

gravatar

Wat maakt het allemaal uit. Sinds 2001 zijn er veel meer terrassen en ze zitten allemaal veel voller (en veel langer). Ik neem er nog eentje.

gravatar

Misschien moet Harry eens uitrekenen hoeveel hypotheekrente hij toen moest betalen dan fleurt hij weer op. Of hij heeft een huurwoning, dan wordt het huilen als hij eruit gezet wordt voor een Jihadistische plofkip.

• Reageer
gravatar

Tja, een hypotheek. Kocht je in 2001 een normale woning kostte die 250.00 gulden oftewel 112.500 euro. Nu kost die woning 425000. Dus leuk lage rente maar dat verschil van 312500 moet je ook in 30 jaar terugbetalen, ruim 10.000 per jaar! Dan wordt het goedkope plaatje meteen anders en dan tel ik de hogeee gemeentelijke belastingen, huurwaardeforfait, verzekeringen nog niet mee! Keep in Dreamliner! En 4,2 procent inflatie valt mee? Dacht het niet als je pensioen al jaren bevroren of zelfs gedaald is! Niet alleen aan jezelf denken.

• Reageer