Pro Shots / imago

Pro Shots / imago

Schröder weg bij Russisch oliebedrijf: ‘Dat het Donbas-offensief nu vástloopt is voor mij de druppel’

‘Ze hadden het veel eerder moeten afmaken’

De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder stopt bij het Russische staatsoliebedrijf Rosneft. Schröder – goed bevriend met Vladimir Poetin – stond al langer onder druk om die functie neer te leggen, maar deed dat vandaag pas. De reden: de belabberde militaire prestaties van Rusland. “Dat het Donbas-offensief nu vastloopt is voor mij echt de druppel.”

“Al heel lang zeiden mensen tegen mij dat ik moest stoppen”, zegt Schröder. “De laatste dagen begon ik in te zien dat ze gelijk hebben. Ik moet daar inderdaad weg: de Russen hadden het namelijk veel en veel eerder moeten afmaken. Op deze manier wil ik helemaal niks meer met Poetin te maken hebben.”

Had Schröder dat niet eerder kunnen bedenken? “Dat vind ik echt te makkelijk”, zegt hij. “De eerste paar weken leek het gewoon de goede kant op te gaan met de oorlog. Die nazi’s uit Kiev waren bijna verdreven. Maar zo hoeft het voor mij niet meer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *