Studio Speld / Pro Shots / SIPA USA

Studio Speld / Pro Shots / SIPA USA

Wielrenners mogen flessen bubbels alleen nog sabreren op podium

Wielrenners mogen flessen bubbels vanaf vandaag alleen nog sabreren op het podium, zo maakt het UCI bekend. Het met de hand ontkurken van de flessen wordt te gevaarlijk geacht na het incident met Biniam Girmay, die een kurk in zijn oog kreeg.

“Het is simpelweg veiliger om met een grote sabel die kurk zo ver mogelijk van het gezicht weg te slaan”, laat UCI-voorzitter David Lappartient weten. “We overwegen ook om voortaan officials met sabels of zwaarden op het podium te zetten, om zo te zorgen dat de ceremonie veiliger verloopt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geef de winnaar gewoon een tapbiertje. Dat is veel veiliger.

Tussen haakjes:
(Waarom zijn de traditionele twee prachtmeiden weggezet in de hoeken. Ze horen pikanter gekleed de winnaar uitvoerig te zoenen. Natuurlijk zonder mondbescherming.).

Reageer
gravatar

Ik ben ook enkele keren prachtmeid geweest bij de Franse ronde. Het was vaste gewoonte dat ieder van ons de etappewinnaar stiekem een briefje met een geriefelijk slaapkamer in handen schoof. Het was altijd heel spannend welke kamer hij zou kiezen

gravatar

Tom en Michel, zijn jullie van lotje getikt? Grote zwaarden en sabels op het podium van de Italiaanse ronde om veiligheid te garanderen. Daarmee kan de Maffia niet uit de buurt worden gehouden. Ik adviseer artilleriegeschut en hulp van de luchtmacht.

Reageer