Tony Skerl / Shutterstock

Tony Skerl / Shutterstock

Goed nieuws: smeltende ijskappen maken verhitte oceanen weer wat koeler

Er is goed nieuws en slecht nieuws over de staat van de oceanen wereldwijd, dat is de uitkomst in het jaarlijkse rapport State of the Global Climate. Het slechte nieuws is dat de temperatuur van het zeewater in de oceanen vorig jaar een recordhoogte heeft bereikt. Het goede nieuws is dat smeltende ijskappen deze verhitte oceanen weer wat koeler maken.

“Kies zelf maar wat jij als lezer als eerste wilt horen van de twee”, zegt een woordvoerder van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de VN. “Mooier kunnen we het helaas niet maken, maar makkelijker wel. Het is denk steeds vaker in de toekomst het geval dat je positieve puntjes uit het slechte nieuws moet plukken en deze voor jezelf moet voorleggen om er mee te kunnen leren leven.”

Ook de verzuring van het zeewater is een van de punten van slecht nieuws in het onderzoek. “Maar dit kan zorgen voor een verbod om voortaan nog in zee te mogen plassen, net als in zwembaden. En dat is dan weer goed nieuws. Snap je?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is beter daar te koelen waar de luchttemperatuur het hoogst is. Dus zet jouw open koelkast en zeker jouw geopende vrieskist in jjouw tuin of op je balkon. Bovendien hebben de buren er dan ook wat aan.

gravatar

Het is beter daar te koelen waar de temperatuur het hoogst is. Dus zet uw open koel- en/of vrieskist ‘s morgens al in uw tuin of op uw balkon. Bovendien hebben de buren er dan ook wat aan.

gravatar

Awel, hebt ge al eens HOY geprobeerd?

Dat kan ook zo smaken, vermits je het een paar weken in de warmte laat liggen.

Een fikse lik NUPI erover bespoedigt het proces

Voor de kenners!