Shutterstock / Rommel Canlas

Shutterstock / Rommel Canlas

Straatintimidatie gaat ook met de tijd mee: man vraagt eerst voornaamwoorden voordat hij fluit

Mike (32) is al jaren een grote naam in de wereld van straatintimidatie. “Fluiten, sissen, naroepen en achterna lopen. Been there, done that.” Volgens Mike wordt het echter tijd dat ook straatintimidatie met de tijd mee gaat. “Wij moeten meebewegen met de ontwikkelingen in de samenleving. Daarom vragen we tegenwoordig eerst iemands voornaamwoorden voordat we naar iemand fluiten.”

Het zit Mike al een tijdje niet helemaal lekker dat ze mensen kunnen kwetsen met de manier waarop ze hen aanspreken op straat. “Ik riep laatst naar iemand op straat ‘Ey meisje, je ziet er kapot lekker uit!’ en besefte me daarna ineens dat haar voornaamwoorden misschien niet eens zij/haar zijn. Of dat ze niet eens als ‘meisje’ aangesproken wil worden, maar liever als ‘voorbijganger’ of ’stoepbezoeker'. Dat zet je toch aan het denken.”

Mike besloot een vergadering in te plannen met andere grote spelers uit de wereld van straatintimidatie. “We mogen met gepaste trots delen dat onze plannen realiteit zijn geworden. We zijn gestart met een pilot en kregen daar veel positieve reacties op. Het werkt echt heel simpel. Als er nu iemand langsloopt roep je eerst ‘Ey, zij/haar, hij/hem of die/hen?’ Als je weet welk voornaamwoord hun voorkeur heeft, kun je daarna iemand respectvol gaan intimideren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *