Shutterstock/HungryBild

Shutterstock/HungryBild

Moet de woke- en deugpolitie beter bewapend worden?

Er is online en in de landelijke media momenteel een groot debat gaande met als centrale vraag: moet de woke- en deugpolitie beter bewapend worden? Opiniemaker Froukje van Stee, zelf tevens lid van de woke- en deugpolitie, vindt van wel.

In een open brief in De Groene Amsterdammer schrijft Van Stee: “We zijn vaak niet goed genoeg uitgerust om iemand te cancelen. Met als meest recente voorbeeld: Johan Derksen. Op het oog een makkelijk geval, maar we hadden simpelweg niet de wapens, middelen en mankracht om hem definitief te cancelen. Inmiddels is hij gewoon weer teruggekeerd op tv, alsof er niets aan de hand is.”

Niet iedereen is het eens met Van Stee. Zo schrijft Menno Bouwmans in een opiniestuk in de Telegraaf: “De woke- en deugpolitie moet helemaal niet beter bewapend worden, sterker nog, die groep heeft al veel te veel macht.”

Volgens Bouwmans is de woke- en deugpolitie al zó goed uitgerust dat ze met een vingerknip kunnen bepalen wie er gecanceld wordt. “De ene na de andere BN’er is de klos, dat hebben we de afgelopen tijd wel gezien. Met Johan Derksen natuurlijk als meest recente voorbeeld”, besluit hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *